MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ
1.GİRİŞ
İşbu mesafeli satış sözleşmesi (bundan böyle “Sözleşme” olarak anılacaktır), 27.11.2014 tarih ve 29188 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 'Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği (bundan böyle “Yönetmelik” olarak anılacaktır)” kapsamında hazırlanan mesafeli satış sözleşmesidir.
2. TARAFLAR
İşbu Sözleşme, aşağıda bilgileri verilmiş taraflar arasında ve aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar kapsamında elektronik ortamda kurulmuştur.
Alıcı ve Satıcı, Sözleşme kapsamında ayrı ayrı “Taraf” ve birlikte “Taraflar” olarak anılacaktır.
3. TANIMLAR
Alıcı : Bir Mal veya Hizmet’i ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek kişiyi,
Bakanlık : Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nı,
Banka : 5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca kurulan lisanslı kuruluşları,
Hizmet : Bir ücret veya menfaat karşılığında yapılan ya da yapılması taahhüt edilen Ürün sağlama dışındaki her türlü Alıcı işleminin konusunu,
Kanun : 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’u,
Kargo Şirketi : Ürün’ün Alıcı’ya ulaştırılmasını, iade süreçlerinde Alıcı’dan alınarak Satıcı’ya ulaştırılmasını sağlayan anlaşmalı kargo veya lojistik şirketini,
Ön Bilgilendirme
Formu : Sözleşme kurulmadan ya da buna karşılık herhangi bir teklif Alıcı tarafından kabul edilmeden önce Alıcı’yı Yönetmelik’te belirtilen asgari hususlar konusunda bilgilendirmek için hazırlanan formu,
Satıcı : Clm Tekstil Giyim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi
Sözleşme : Satıcı ve Alıcı arasında akdedilen Sözleşme’yi,
Ürün : Alışverişe konu olan …………………..
Yönetmelik : Mesafeli Satışlar Yönetmeliği’ni ifade eder.
4. SÖZLEŞMENİN KONUSU VE KAPSAMI
İşbu Sözleşme, Alıcı’nın Satıcı'ya ait …………….. adresli internet sitesi vasıtasıyla fiyat, marka, özellik vb. bilgilerini inceleyerek siparişini verdiği aşağıda marka-modeli ve satış fiyatı belirtilen Ürün veya Ürünler’in satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” ve “Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği” gereğince Taraflar’ın karşılıklı hak ve yükümlülüklerini düzenler.
5. ÖN BİLGİLENDİRME
Alıcı, …………….. isimli internet sitesi vasıtasıyla sipariş verdiği Sözleşme konusu Ürün veya Ürünler’in Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nin 5.maddesinde düzenlenmiş olan Ürün veya Ürünler’in niteliği, Satıcı ve Alıcı bilgileri vb. hususlara ilişkin tüm ön bilgileri okuyup anladığını, iş bu Sözleşme kapsamındaki tüm hususlar hakkında doğru ve eksiksiz şekilde bilgilendirildiğini ve bunları okuyup anladığını ve elektronik ortamda gerekli tüm teyitleri verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
6. BİLGİLERİN SAKLANMASI
Satıcı, Alıcı'nın bilgilendirilmesine ve cayma hakkını kullanabilmesine ilişkin sistemi kurmak ve yazılı, sesli veya elektronik ortamdaki bilgileri 3 (üç) yıl boyunca saklamakla yükümlüdür.
7. SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN/ÜRÜNLERİN NİTELİĞİ, BEDELİ VE ÖDEME ŞEKLİ
Ürün/Ürünler’in temel özellikleri (türü, miktarı, marka/modeli, rengi, adedi, fiyatı) ……………. isimli internet sitesinde yer almakta olup iş bu site üzerinden detaylı şekilde incelenebilecektir.
Ürün/Ürünler karşılığında ödenecek tüm tutarlar (tüm vergiler dahil satış fiyatı, kargo bedeli, taksit farkı tutarı, indirim tutarı vs.) aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.
Ürün
|
Adet
|
Peşin Fiyat
|
Toplam
(KDV dahil)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Söz konusu Ürün bedeli, Satıcı tarafından Alıcı’dan tahsil edilmektedir. Alıcı malın bedelini ödemekle, Ürün bedelini Satıcı’ya ödemiş sayılacak ve bir daha ödeme yükümlülüğü altına girmeyecektir. Alıcı’nın ilgili mevzuat kapsamında iade hakları saklıdır.
Teslimat Adresi :
Teslim Edilecek Kişi :
Fatura Adresi :
Sipariş Tarihi :
Teslim Şekli :
8. ALICI, SATICI VE FATURA BİLGİLERİ
ALICI BİLGİLERİ
Teslim Edilecek Kişi :
Teslimat Adresi :
Telefon :
Faks : 537*****68
E-posta/Kullanıcı Adı:
SATICI BİLGİLERİ
Ticaret Unvanı :
Adres :
Satıcı Mersis No :
Vergi Kimlik No :
Telefon Numarası :
Faks Numarası :
İnternet Sitesi :
KEP ve E-posta
Bilgileri :
FATURA BİLGİLERİ
Ticari unvanı/Adı-Soyadı :
Vergi Dairesi ve Vergi Kimlik
Numarası :
Adres :
Telefon :
Faks :
E-Posta :
Fatura Teslim : Fatura sipariş teslimatı sırasında teslimat adresine sipariş ile birlikte ve/veya e-fatura yöntemiyle elektronik posta adresine teslim edilecektir.
9. ÜRÜN BEDELİ İADE PROSEDÜRÜ
Kredi Kartına İade Prosedürü: Alıcı'nın cayma hakkını kullanması ya da hakem heyeti veya mahkeme kararları doğrultusunda Alıcı’ya bedel iadesine karar verilmesi durumlarında ve ürün-ürünler kredi kartı ile ve taksitli olarak alınmışsa, kredi kartına iade prosedürü aşağıdaki şekildedir:
Kredi kartı ile alınmış mal ve hizmetin iadesi durumunda Satıcı, banka ile yapmış olduğu sözleşme gereği Alıcı’ya nakit para ile ödeme yapamaz. Satıcı, iade işlemi söz konusu olduğunda ilgili yazılım aracılığı ile ürün bedeli iadesini yapacak olup, ilgili ürün bedelini bankaya nakden veya mahsuben ödemekle yükümlüdür. Kredi kartına iade, Satıcı'nın bankaya bedeli tek seferde ödemesinden sonra, banka tarafından bu maddedeki prosedür gereğince yapılacaktır.
Alıcı, ürünü kaç taksit ile satın aldıysa banka, Alıcı’ya geri ödemeyi aynı taksit sayısıyla yapmaktadır. Satıcı, bankaya ürün bedelinin tamamını tek seferde geri ödedikten sonra, banka tarafından Alıcı’nın hesabına taksitler halinde ürün bedeli geri aktarılır. Alıcı, bu prosedürü okuduğunu ve kabul ettiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
Kapıdan Ödeme/Havale/EFT Ödeme Seçeneklerinde İade Prosedürü: Alıcı tarafından Ürün bedelinin kapıdan ödeme veya havale/EFT seçeneklerinden biri ile yapılması durumunda Ürün bedelinin iadesi Alıcı’nın bilgileri verilen banka hesabına (hesabın fatura adresindeki kişinin adına veya kullanıcı üyenin adına olması şarttır) havale veya EFT şeklinde yapılacaktır.
10. CAYMA HAKKI
Alıcı, 14 (on dört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin Sözleşme’den cayma hakkına sahiptir.
Cayma hakkı süresi, Ürün için Alıcı’nın veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin Ürün’ü teslim aldığı gün başlar. Ancak Alıcı, Sözleşme’nin kurulmasından Ürün teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.
Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;
a) Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen Ürün’de, Alıcı veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin son Ürün’ü teslim aldığı gün,
b) Birden fazla parçadan oluşan Ürün’de, Alıcı veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,
c) Belirli bir süre boyunca Ürün’ün düzenli tesliminin yapıldığı durumlarda, Alıcı veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk Ürün’ü teslim aldığı gün esas alınır.
Satıcı;
a) Ürün'ün teslimi veya Hizmet’in ifasından önce Alıcı’nın cayma hakkını kullanması durumunda cayma hakkının kullanıldığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren,
b) Ürün’ün tesliminden sonra Alıcı’nın cayma hakkını kullanması durumunda, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarih itibarıyla bedel Satıcı’ya aktarılmamışsa cayma hakkına konu Ürün’ün, iade için öngörülen Kargo Şirketi’ne teslim edildiği tarihten veya iade için öngörülenin haricinde bir Kargo Şirketi ile iade edilmesi durumunda da Satıcı’ya ulaştığı tarihten itibaren,
c) Alıcı’nın siparişinin yasal süre içerisinde teslim edilememesi nedeniyle Sözleşme’yi fesih hakkını kullanması durumunda fesih bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren
14 (on dört) gün içinde, tahsil ettiği Sözleşme konusu bedeli ile teslimat masraflarının Alıcı’ya iadesinden sorumludur.
Cayma hakkı bildiriminin ve Sözleşme’ye ilişkin diğer bildirimlerin mevzuata uygun ve süresi içerisinde Satıcı’nın internet sitesinde belirtilen iletişim kanallarından yapılması şarttır. Cayma bildiriminin yapılacağı iletişim kanallarına …………………… linkinden ulaşılabilmektedir.
Cayma hakkının kullanılması halinde:
a) Alıcı cayma hakkını kullanmasından itibaren 10 (on ) gün içerisinde Ürün’ü Satıcı'ya Kargo Şirketi’yle geri gönderir.
b) Cayma hakkı kapsamında iade edilecek Ürün kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ve varsa Ürün ile birlikte hediye edilen diğer Ürünler’in de eksiksiz ve hasarsız olarak iade edilmesi gerekmektedir.
Alıcı, cayma süresi içinde Ürün’ü, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.
Cayma hakkının kullanılmasını takip eden 14 (ondört) gün içerisinde Sözleşme konusu bedeller Alıcı’ya Alıcı’nın ödeme yöntemi ile iade edilmektedir. Ürün, Satıcı'ya iade edilirken, Ürün’ün teslimi sırasında Alıcı’ya ibraz edilmiş olan orijinal faturanın da Alıcı tarafından iade edilmesi gerekmektedir. Alıcı’nın kurumsal fatura istemesi halinde ilgili Ürün iadesi için iade faturası kesmesi veya mümkünse süresi içerisinde ticari faturayı kendi sistemlerinden reddetmesi gerekmektedir.
Alıcı, iade edeceği Ürün’ü Satıcı'nın kargo Şirketi ile Satıcı'ya gönderdiği sürece iade kargo bedeli Satıcı'ya aittir. İade için Alıcı’nın bulunduğu yerde Satıcı’nın kargo Şirketi şubesi bulunmaması halinde, Alıcı Ürün’ü herhangi bir kargo Şirketi’yle gönderebilecektir. Bu halde iade kargo bedeli ve Ürün’ün kargo sürecinde uğrayacağı hasardan Satıcı sorumlu değildir.
Alıcı, cayma hakkını işbu maddede belirtilen süre ve usuller dahilinde kullanacak olup aksi halde cayma hakkını kaybedecektir.
Taksitli satışlarda;
Alıcı, 7 (yedi) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.
Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; Ürün teslimine ilişkin sözleşmelerde ise Alıcı’nın veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin Ürün’ü teslim aldığı gün başlar. Ancak Alıcı, Sözleşme’nin kurulmasından Ürün’ün teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.
Ürün teslimi ile hizmet ifasının birlikte yapıldığı sözleşmelerde Ürün teslimine ilişkin cayma hakkı hükümleri uygulanır.
Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin cayma hakkı süresi içinde Satıcı’ya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı cayma hakkı konusunda Alıcı’nın bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.
Satıcı, cayma süresi içinde Ürün’ü Alıcı’ya teslim etmişse Alıcı, Ürün’ü ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir. Olağan gözden geçirme Ürün’ün ilk incelemesini kapsar. Ürün’ün mutat olarak kullanılması durumunda Alıcı cayma hakkını kullanamaz.
Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, Alıcı’nın onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde de Alıcı cayma hakkını kullanamaz.
11. CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER
Alıcı, aşağıdaki şartlarda sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz ve Satıcı’dan talepte bulunamaz:
a. Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek Ürünlerin teslimine ilişkin sözleşmeler.
b. Alıcı’nın istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
c. Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve Satıcı’nın kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
d. Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
e. Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
f. Ürün tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
g. Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
h. Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya Alıcı’ya anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.
i. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, Alıcı’nın onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
j. Orijinal kutusu/ambalajı bozulmuş (örneğin orijinal kutu/ambalajı yırtılmış, farklı bir kutu/ambalaj içerisine konulmuş, kutu/ambalaj üzerine kargo etiketi/gönderi ya da sair bilgiler ayrıca yapıştırılmış ve/veya ambalaj/kutu koli bandı ile bantlanmış veya üzerine yazı yazılmış koli/ambalajlı ürünler kabul edilmemektedir), ekonomik değerini/tekrar satılabilme özelliğini kaybetmiş, bir kez dahi olsa kullanılmış, herhangi bir şekilde hasar verilmiş, herhangi bir şekilde Satıcı’dan kaynaklanmayan nedenler ile başka bir müşteri tarafından satın alınamayacak durumda olan vb. ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir.
k. Kullanımı ruhsat alımına tabi, özel plakaya sahip, satımına ÖTV ve sair özel vergiler ve harçlar tahakkuk eden motorlu taşıtlar Alıcı’ya özel ruhsat ve plaka ile gönderildiği ve satımı esnasında tahakkuk eden vergileri ve harçları ödendiği için ya da özel plaka/ruhsat ya da ÖTV ve sair vergiler/harçlara tabi olmasa dahi alımından sonra kullanılmış ve kilometre sayacı ilerlemiş motorlu taşıtlar cayma hakkı kullanımı ile iade edilemezler, satımlarından sonra garanti koşulları kapsamındadırlar.
12. ALICI’NIN TEMERRÜDÜ
Alıcı, kredi kartı ile yapmış olduğu işlemlerinde temerrüde düşmesi halinde kart sahibi Bankanın kendisi ile yapmış olduğu kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karşı sorumlu olacaktır. Bu durumda ilgili Banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekâlet ücretini Alıcı’dan talep edebilir ve her koşulda Alıcı’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde, Alıcı, borcun gecikmeli ifasından dolayı Satıcı’nın oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder.
Herhangi bir nedenle Ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı, Ürün’ün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
Taksitle satış sözleşmelerinde Alıcı’nın taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda, Satıcı, kalan borcun tümünün ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa bu hak ancak Satıcı’nın bütün edimlerini ifa etmiş olması şartıyla;
Alıcı’nın kalan borcun en az onda birini oluşturan ve birbirini izleyen en az iki taksidi veya kalan borcun en az dörtte birini oluşturan bir taksiti ödemede temerrüde düşmesi halinde kullanılabilir.
Satıcı’nın bu hakkı kullanabilmesi için tüketiciye en az otuz gün süre vererek yazılı olarak muacceliyet uyarısında bulunması zorunludur.
Muaccel kılınan taksitlerin hesaplanmasında faiz, komisyon ve benzeri masraflar dikkate alınmaz.
13. KVKK, TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ VE FİKRİ SINAİ HAKLAR
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel veri olarak tanımlanabilecek Alıcı’ya ait kimlik, iletişim, müşteri işlem ve işlem güvenliği bilgileri; sipariş almak, Ürün/Ürünler’i sunmak, sistemsel sorunların çözümü, ödeme işlemlerini gerçekleştirmek, önceden onay verilmesi halinde Ürün/Ürünler hakkında pazarlama faaliyetlerinde kullanılmak, Alıcı’ya ait bilgilerin güncellenmesinde, Alıcı ile Satıcı arasında kurulan Sözleşme ve sair sözleşmelerin ifası amacıyla ve üçüncü kişilerin teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerinin Satıcı tarafından sağlanabilmesi için yukarıda sayılan verileri Satıcı tarafından işlenebilir.
Alıcı’ya, yürürlükteki mevzuata uygun şekilde, her türlü Ürün/Ürünler’e ilişkin tanıtım, reklam, iletişim, promosyon, satış ve pazarlama amacıyla Alıcı’nın ticari elektronik izni olması halinde, Satıcı tarafından SMS/kısa mesaj, anlık bildirim, otomatik arama, bilgisayar, telefon, elektronik posta, faks, diğer elektronik iletişim araçları ile ticari elektronik iletişimler yapılabilir.
Alıcı tarafından Satıcı’nın internet sitesinde mevcut alanlara girilen bilgilerin ve işlemlerin güvenliği için gerekli tüm teknik ve idari önlemler, Satıcı tarafından alınmıştır. Bununla beraber, söz konusu bilgiler Alıcı’ya ait cihazlardan girildiğinden Alıcı tarafından korunmaları ve ilgisiz kişilerce erişilememesi için, virüs ve benzeri zararlı uygulamalara ilişkin olanlar dahil, gerekli tedbirlerin alınması sorumluluğu Alıcı’ya aittir.
Alıcı, Sözleşme kapsamında sağladığı verilerin doğru ve güncel olduğunu ve bilgilerin değişmesi halinde Satıcı’nın internet sitesi vasıtasıyla gerekli güncellemeleri yapacağını taahhüt eder.
Satıcı’nın internet sitesine ait her türlü bilgi ve içerik ile bunların düzenlenmesi, revizyonu ve kısmen/tamamen kullanımı konusunda; Satıcı'nın anlaşmasına göre diğer üçüncü şahıslara ait olanlar hariç; tüm fikri-sınai haklar ve mülkiyet hakları Satıcı’ya aittir.
Satıcı tarafından Alıcı'ya ait işlenen kişisel veriler hakkında detaylı bilgi almak için şirket politikasına ve detaylı bilgiye, ……………………….. adresinde yer alan “Gizlilik Politikası” ve “Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni” kapsamında ulaşabilirsiniz.
14. MÜCBİR SEBEPLER
İşbu Sözleşme’nin imzalandığı tarihte var olmayan, öngörülemeyen ve Taraflar’ın kontrolü dışında gelişen olayların ortaya çıkması ile tarafların, yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen veya tamamen, geçici veya daimi olarak yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini imkânsızlaştıracak derecede meydana gelen doğal afet (yangın, sel, deprem, vb.), harp, milli seferberlik, grev ve lokavt, hükümet veya resmi makamlarca alınmış kararlar ve benzeri nitelikte Taraflar’ın kontrolü haricinde zuhur eden haller, “mücbir sebepler” olarak kabul edilecektir. Bu hallerde, Taraflar o günün şartlarına uygun karşılıklı mutabakata vararak Sözleşme hükümlerinin uyarlanması yoluna gidebilecektir.
15. ALICI’NIN İZİN VE MUVAFAKATLERİ
Alıcı, her zaman iptal etme hakkı olduğunu bilerek aşağıda yer alan hususları kabul ve beyan eder:
Satıcı tarafından halen satışı yapılan ve ileride satışı yapılacak ürünler ile ilgili özel indirim ve kampanyalar ile çeşitli ürün/hizmet ve aktiviteler ile ilgili tanıtım/pazarlama/ticari faaliyetler kapsamında; Satıcı aracılığı ile tarafıma Sms Gönderilmesine, e-mail gönderilmesine, Satıcı aracılığı ile tarafıma Telefon, Sosyal Medya vasıtasıyla mesaj ve Sesli Mesaj yolu ile ulaşmasına/arama yapmasına onay veriyorum/muvafakat ediyorum.
Satıcı tarafından, üye olurken, alışveriş yaptığımda ya da sair herhangi bir şekilde tarafımdan vermiş olduğum kişisel bilgilerimin 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında işlenmesine (kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde yasal mevzuat ile sınırlı olmak üzere gerçekleştirilen her türlü işleme) onay veriyorum/muvafakat ediyorum. Dilediğim zamanda bu bilgilerimin silinmesi, yok edilmesi, anonim hale getirilmesi hususunda talepte bulunduğumda talebimin itirazsız ve kayıtsız şartsız yerine getirileceği bilgisi verilmiş olup, bu husus Satıcı tarafından garanti edilmiştir.
Alıcı tarafından verilen izinlerin geri alınması kapsamında:
Alıcı; İş bu izin/muvafakatname kapsamında,…………… Mersis Numaralı Satıcı’ya verdiği izin/onay/muvafakatleri kısmen ya da tamamı ile iptal etmek, bilgilerinin silinmesi, yok edilmesi, anonim hale getirilmesini talep etmesi durumunda; ………………. numaralı çağrı merkezini arayabilir veya ………………. e-posta adresine e-posta gönderebilir veya ……………….. adresinde mevcut linki kullanabilir ve başvuruya istinaden talep doğrultusunda işlem gerçekleştirilecektir.
Alıcı, satışa konu mal/hizmetlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları, stok yetersizlikleri vs. satışa konu mal/hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında mal/hizmeti sipariş verdiğini, kendisine bildirilen şartları, sipariş, iade, cayma mesafeli satış sözleşme ve bildirimlerini tam olarak okuyarak kabul hususunda onay verdiğini kabul ve beyan eder.
Ön bilgilendirme formu ve iş bu Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin herhangi birinin onaylanmaması halinde sipariş tamamlanmayacak ve Satıcı, herhangi bir taahhüt altına girmeyecek olup Alıcı bu hallerde Ürün’ün teslimini talep edemeyecektir. Siparişin verilmesi ile Alıcı işbu sözleşme ve eklerinin tüm düzenleme ve koşullarını kabul etmiş sayılır.
Ben Alıcı olarak, işbu Sözleşme’de belirtilen tüm hususları, aşağıda yer alan tarihte okudum, anladım, serbest iradem ile gayri kabili rücu kabul ettim ve tüm bu hususları onayladım, teyit ettim, yükümlülüklerini taahhüt ettim.
16. DİĞER HÜKÜMLER
Sipariş konusu ürün veya ürünlerin ifasının imkansızlaştığı hallerde Alıcı, bu durumdan haberdar edilecek ve ödemiş olduğu toplam bedel ve Alıcı'yı borç altına sokan her türlü belge en geç 10 gün içinde kendisine iade edilecektir.
Satıcı, haklı bir nedenle sözleşme konusu ürün veya ürünlerin tedarik edilemeyeceğini anlaması ya da Alıcı'yı açık bir şekilde bilgilendirerek onayını alması halinde, eşit kalite ve fiyatta başka bir ürün veya ürünler tedarik edebilir.
Alıcı, Satıcı’nın internet sitesinde sözleşme konusu ürüne ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve sipariş aşamasında Ön bilgilendirme formu, Cayma bildirimi ve iş bu Sözleşme’ye elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini ve bu şekilde siparişin geçerli hale geldiğini beyan ve kabul eder.
Ürün, Sözleşme tarihinden itibaren en geç 30(otuz) gün içerisinde teslim edilecektir. Ürününün teslim edilmesi anına kadar tüm sorumluluk Satıcı’ya, teslim edildikten sonra ise bu sözleşmede belirtilen istisnalar dışında Alıcı’ya aittir.
Satıcı, Sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.
Sözleşme konusu Ürün’ün teslimatı için işbu sözleşmenin bedelinin Alıcı’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle Ürün bedeli ödenmez veya banka tarafından herhangi bir nedenle iptal edilir ise, Satıcı ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir. Banka tarafından iptal halinde zarar ve sair hususlarda Alıcı’nın muhatabı Bankadır.
Ürün’ün tesliminden sonra Alıcı’ya ait kredi kartının Alıcı’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini Satıcı’ya ödememesi halinde, Alıcı’nın kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün Satıcı’ya gönderilmesi zorunlu olup, bu halde Satıcı ürün teslim etme taahhüdü geçersiz hale gelecektir.
Garanti belgesi ile satılan Ürünlerden olan veya olmayan Ürünler’in ayıplı (arızalı, bozuk vb.) halinde veya garanti kapsamında ve şartları dahilinde arızalanması veya bozulması halinde gerekli onarımın yetkili servise yaptırılması için söz konusu ürünler Satıcı’ya gönderilebilir, bu takdirde kargo giderleri Satıcı tarafından karşılanacaktır ancak herhangi bir ayıp bulunmaması ya da Alıcı’dan kaynaklı nedenler ile servis ya da parça bedeli tahakkuku halinde Satıcı, bu gönderim ve servis bedellerinin tamamını ödemiş olması şartı ile talep etme ya da Alıcı’ya ödeme yapması hususunu bildirme hakkına sahiptir.
385 sayılı vergi usul kanunu genel tebliği uyarınca iade işlemlerinin yapılabilmesi için Alıcı’ya gönderilmiş faturanın ve var ise ek formun gerekli bölümlerinin doldurulması ve imzalandıktan sonra Satıcı’ya ürün ile birlikte geri gönderilmesi gerekmektedir.
Ev ve araba satışlarında ürünün toplam bedeli, ilgili Kampanya Şartlarında belirtilen tutarlardır. Bu satışlar, toplam bedelin Satıcı’ya ödenmesi tapu ve/veya noter ve/veya trafik tescil müdürlüğü nezdinde resmi işlemlerin tamamlanmasıyla gerçekleştirilecektir. Sözleşmede belirtilen tutar, ön ödeme tutarıdır. Ön ödeme tutarı toplam satış bedelinden mahsup edilir. Bu tür ürünler için Ön Bilgilendirme Formu ve Mesafeli Satış Sözleşmesi, satış vaadi içeren bir ön protokol niteliğindedir. Bu kapsamda cayma hakkı, kargo / teslimat ve benzeri nitelikteki satış vaadi içeren ön protokolün doğasına uygun olmayan hükümler bu ürünler için geçerli olmayacaktır.
17. YAZIŞMA VE BİLDİRİMLER
İş bu Sözleşme kapsamında Taraflar arasında yapılacak her türlü yazışma, mevzuatta sayılan zorunlu haller dışında, elektronik posta aracılığıyla veya Satıcı internet sitesinde yer alan iletişim kanalları vasıtasıyla yapılacaktır.
18.DELİL SÖZLEŞMESİ
Alıcı, iş bu Sözleşme'den doğabilecek ihtilaflarda Satıcı’nın ticari defter, bilgisayar, kayıt ve diğer belgelerinin bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini, bu maddenin Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.
19.UYUŞMAZLIK
Taraflar’ın İcra ve İflas Kanunundaki hakları saklı olmak kaydıyla, işbu Sözleşme’den doğan uyuşmazlıklarda, Bakanlık tarafından ilan edilen değerlere uygun olarak, 6502 Sayılı Alıcı'nin Korunması Hakkındaki Kanun'un 68 vd. maddeleri uyarınca, Alıcı’nın Ürün/Ürünleri satın aldığı ve ikametgahının bulunduğu yerdeki Alıcı Hakem Heyetleri ve Alıcı Mahkemeleri yetkilidir.
Alıcı, satışa konu ürünlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu ürün ile ilgili tüm ön bilgiler ve cayma hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu ve bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini, ardından işbu sözleşmeye konu ürünü sipariş verdiğini kabul ve beyan eder.
20.YÜRÜRLÜK
20 (yirmi) maddeden ibaret iş bu Sözleşme, Taraflarca okunarak, işlem tarihinde, Alıcı tarafından elektronik ortamda onaylanmak suretiyle akdedilmiş ve yürürlüğe girmiştir. Sözleşme’nin bir nüshası Alıcı’nın üyelik hesabında mevcuttur ve talep edilmesi halinde ayrıca elektronik posta ile de gönderilebilecektir.